UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР пригрозила Південній Кореї та США «безпрецедентними заходами» через спільні військові навчання 

Північна Корея звинувачує Вашингтон та Сеул у підвищенні напруженості в регіоні.

Північна Корея пригрозила вдатися до «безпрецедентних і рішучих заходів», якщо Південна Корея та Сполучені Штати продовжать підготовку до запланованих військових навчань. КНДР звинуватила Вашингтон та Сеул у підвищенні напруженості в регіоні. Про це повідомляє Reuters.

У заяві, поширеній державними ЗМІ КНДР, Міністерство закордонних справ Північної Кореї також наголосило, що розгляне можливість додаткових військових заходів, якщо Рада Безпеки ООН під впливом Сполучених Штатів продовжить чинити тиск на Пхеньян.

Ця заява пролунала в той час, коли Південна Корея і США готуються до щорічних військових навчань в рамках зусиль, спрямованих на кращу протидію зростанню ядерної і ракетної загрози з боку Північної Кореї.

Наступного тижня союзники проведуть у Вашингтоні штабні навчання, спрямовані на поліпшення роботи американських ядерних активів, а наступного місяця в Південній Кореї відбудуться регулярні весняні навчання Freedom Shield.

Читайте також: Південна Корея і США провели навчання з протидії безпілотникам на тлі загроз з боку БПЛА КНДР

Раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оприлюднив нові цілі для армії країни на 2023 рік на засіданні правлячої Трудової партії, натякаючи на ще один рік інтенсивних випробувань зброї та загострення напруги.

Північна Корея регулярно здійснює ядерні провокації, запускаючи в бік Японії та Південної Кореї ракети. Це підвищує напругу в регіоні і змушує реагувати сусідів, які проводять військові навчання спільно із США.