UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР попередила США та Південну Корею про можливості свого потужного ядерного потенціалу

Північна Корея заявила, що її ядерні можливості — «не порожні балачки».

Північна Корея не веде «порожніх розмов» про свій ядерний потенціал. Про це написали державні ЗМІ Пхеньяна, додавши, що Сполучені Штати і Південна Корея практикують «неправильну поведінку, наражаючи себе на серйозну небезпеку», повідомляє Yonhap.

У коментарі Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК) різко розкритикувало спільні військові навчання США та Південної Кореї, які тривають зараз, а також їхній план провести масштабні навчання з бойовою стрільбою в червні.   

«Відчайдушні дії розпалювачів війни доходять до крайнощів», - йдеться в коментарі.

У ньому також згадуються 11-денні навчання США та Південної Кореї «Щит свободи», що відбулися в березні.

«Їхня воєнна істерія наближається до кульмінації з початком навчань Ssangyong, спільних десантних навчань», - додали у ЦТАК.

Навчання Ssangyong розпочалися 20 березня, це перші великі спільні навчання союзників з висадки десанту за останні п'ять років. Вони мають завершитися в понеділок, 3 квітня.

У коментарі ЦТАК також висловлюється невдоволення планами союзників провести в червні найбільші в історії «комбіновані спільні вогневі навчання зі знищення противника» з нагоди 70-ї річниці створення їхнього альянсу.

«Це нагадує народу і армії КНДР червень 1950 року, коли їм довелося пережити воєнне лихоліття, і ще більше підвищує їхню високу пильність», - заявили в ЦТАК.

«США та їхні послідовники ніколи не повинні забувати про той факт, що їхня держава-суперник на практиці володіє здатністю до ядерної атаки, а також про характеристику народу і армії КНДР, які не ведуть порожніх балачок», - підкреслюється у заяві.

Читайте також: У КНДР страчують людей за відео з Південної Кореї та наркотики — Reuters

Раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав своїх вчених-ядерників збільшити виробництво матеріалу для виготовлення зброї та розширення ядерного арсеналу.

На головному ядерному об’єкті Північної Кореї було зафіксовано високу активність.