UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР поставила умову іншим країнам: не підтримуйте США і будете в безпеці - Reuters

При цьому, північнокорейська сторона пригрозила, що може вдарити ядерною зброєю по будь-якій точці в Америці.

Застереження КНДР з'явилися в ООН. В своїй підготовленій заяві Пхеньян вимагав від інших країн: не підтримуйте США у військових діях проти Північної Кореї і будете в безпеці.

Про це повідомляє Reuters, додаючи, що погрози КНДР були викладені в копії тез, які підготував заступник представника країни в ООН Кім Ін Рюн для обговорення ядерного озброєння на засіданні комітету Генеральної асамблеї ООН. Однак, видання зауважує, що північнокорейський дипломат не прочитав їх в голос.

"Поки хтось не буде брати участі в військових діях США проти КНДР, ми не маємо наміру застосовувати чи погрожувати застосувати ядерну зброю проти іншої країни", - йдеться в документі.

"Вся материковача частина США лежить в межах наших вогневих можливостей. І якщо США наважаться вторгнутися на нашу священну територію хоч на дюйм, вони не втечуть від жорстокого покарання в жодній частині планети", - зауважується в ремарках.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп з трибуни Генасамблеї ООН погрожував зруйнувати Північну Корею,якщо вона становитиме загрозу для США, а також назвав лідера КНДР Кім Че Ина "людиною-ракетою", яка веде свою країну до загибелі. У КНДР, у свою чергу, назвав виступ американського президента "собачим гавкотом".

11 вересня Рада Безпеки ООН одноголосно підтримав резолюцію про посилення санкцій проти Північної Кореїу відповідь на ядерні випробування, проведені КНДР 3 вересня.

Проте вже вранці 15 вересня КНДР здійснила черговий ракетний запуск.

Детальніше про ядерні проблеми на Корейському півострові читайте у статті Віктора Константинова "Корейський ребус" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".