UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР п'ятий день поспіль запускає повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї 

З кінця травня Північна Корея запустила тисячі таких повітряних куль.

Північна Корея в неділю, 8 вересня, знову запустила в бік Південної Кореї повітряні кулі зі сміттям. Такі запуски відбуваються вже п'ятий день поспіль, повідомляє Yonhap.

Читайте також: КНДР провела випробування РСЗВ з новою системою наведення

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що КНДР відновила свою “повітряну кампанію” зранку, всього через кілька годин після того, як запустила близько 200 таких повітряних куль у суботу, 7 вересня.

“Вважаючи безпеку наших людей ключовим пріоритетом, військові рішуче і спокійно реагуватимуть відповідно до інструкцій”, - наголосив Об'єднаний комітет.

Південнокорейські військові утримуються від прямого збивання повітряних куль, посилаючись на міркування безпеки.

Близько 50 пакетів зі сміттям приземлилися в столиці та провінції Кьонгі після суботнього запуску, але небезпечних матеріалів виявлено не було. Здебільшого, вони містили макулатуру, шматки пластику та пластикові пляшки.

Читайте також: Ми працюємо над притягненням до відповідальності КНДР за підтримку агресії РФ — Держдеп США

З кінця травня КНДР запустила тисячі повітряних куль зі сміттям у відповідь на антипхеньянські листівки, надіслані через кордон північнокорейськими перебіжчиками й активістами в Південній Кореї. Одного разу така повітряна куля впала на території комплексу адміністрації президента Південної Кореї. Запуск у неділю став 17-м раундом цієї "повітряної кампанії" КНДР із кінця травня.