UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР підірвала частину доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю

Південнокорейські військові стежать за ситуацією.   

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У вівторок, 15 жовтня, Північна Корея підірвала частину своїх доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю, після того, як пообіцяла заблокувати автомобільні й залізничні шляхи, які колись вважалися символами міжкорейської взаємодії, повідомляє Yonhap.

Читайте також: У третій штурмовій прокоментували, що дасть росіянам присутність солдатів із КНДР на фронті

“Північнокорейські військові здійснили вибухи, які, як передбачається, були спрямовані на те, щоб перекрити дороги Кьонгі і Донхе, близько полудня і проводять додаткові заходи з використанням важкої техніки”, - йдеться в повідомленні Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Південнокорейські військові не постраждали і відповіли пострілами на південь від демаркаційної лінії.

“Військові уважно стежать за діяльністю північнокорейських військових і підтримують постійну готовність на тлі посиленого спостереження в межах південнокорейсько-американської співпраці”, - йдеться в заяві Сеула.

Читайте також: Російська Госдума за пропозицією Путіна ратифікує Договір про військовий союз із КНДР

Минулого тижня Пхеньян оголосив про план “повного відокремлення” території Північної Кореї від Південної Кореї, заявивши, що американських військових було поінформовано про цей крок, аби “запобігти будь-якому випадковому конфлікту”.

КНДР вдається до більш войовничої риторики. Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, лідер країни Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки. “Чи готується Північна Корея до війни”, розмірковувала у своїй статті Наталія Бутирська.