UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР перекинула до розмежувальної лінії з водами південної Кореї бойові катери

В Сеулі не виключають, що Пхеньян може готувати якусь військову операцію в Жовтому морі. Останнім часом, як повідомляється, цивільні судна КНДР часто допускають там порушення так званої Північної розмежувальної лінії - фактичного кордону між зонами контролю двох країн.

КНДР сконцентрувала біля розмежувальної лінії з Південною Кореєю в Жовтому морі швидкісні десантні катери, які можуть пересуватися в напівзануреному або зануреному у воду стані. Раніше вони знаходилися у віддаленому військовому порту, однак зараз їх помітили на передовій базі, повідомляє сьогодні сеульська газета "Чосон ільбо".

Катери, призначені для перекидання диверсантів, можуть у надводному положенні розвивати швидкість до 70 км на годину. За необхідності вони можуть напівзанурюватися або навіть повністю йти під воду на глибину 10-20 метрів, щоб залишатися непоміченими і не потрапляти в поле дії радарів. Катери оснащені легкими торпедами.

В Сеулі не виключають, що Пхеньян може готувати якусь військову операцію в Жовтому морі. Останнім часом, як повідомляється, цивільні судна КНДР часто допускають там порушення так званої Північної розмежувальної лінії - фактичного кордону між зонами контролю двох країн. Пхеньян її не визнає. В районі цієї лінії раніше неодноразово відбувалися сутички між бойовими катерами Півночі і Півдня. !zn

Читайте також:

Пхеньян проігнорував спроби Сеула вийти на зв'язок

Переговори між КНДР і Південною Кореєю зірвалися

Відбулися перші за більш ніж два роки переговори Північної та Південної Корей

КНДР запропонувала Південній Кореї відновити економічне співробітництво