UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР може відправити свої війська в Україну для допомоги РФ – Міноборони Південної Кореї

Минулого тижня у Донецьку уже загинули кілька північнокорейських офіцерів.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин найближчим часом, ймовірно, відправить на підмогу російській армії для війни в Україні підрозділи своїх регулярних збройних сил, заявив у вівторок під час засідання південнокорейського парламенту глава Міноборони Південної Кореї Кім Йон Хен.

Як пише південнокорейське агентство Yonhap, він зазначив, що Північна Корея прагне зміцнити зв’язки з Росією, що підкреслюється двосторонньою угодою, яка включає положення про взаємну оборону, підписану у червні північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом Росії Владіміром Путіним.

«Оскільки Росія та Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на військовий альянс, можливість такого розгортання є високоймовірною», — заявив Кім Йон Хен.

Читайте також: КНДР постачає Росії близько трьох мільйонів снарядів на рік - половину того, чим Росія б'є по Україні

Минулого тижня видання  Kyiv Post з посиланням на джерела в розвідці повідомило, що шість північнокорейських офіцерів загинули і ще троє були поранені в результаті українського ракетного удару  по Донецьку.

За даними видання, північнокорейські військові начебто прибули на окуповану територію України на переговори з російськими «колегами». Разом із представниками КНДР було ліквідовано два десятки росіян.

Північна Корея володіє одними з найбільших запасів боєприпасів і запчастин, які сумісні зі зброєю, що використовується Росією на лінії фронту в Україні. Обидві країни можуть торгувати майже без загрози заборони через залізничне сполучення, що перетинає їхній кордон, і через сусідні порти, між якими можуть курсувати кораблі, не покидаючи територіальних вод жодної з них.