UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР могла передати Росії ракети, виготовлені ще в 70-х роках – південнокорейська розвідка

Уламки таких снарядів виявили в Україні.

Управління розвідки Південної Кореї заявило, що має підозри, що Північна Корея передає Росії  зброю, виготовлену ще в 1970-х роках. Москва в свою чергу застосовує ці ракети для ударів по Україні, пише південнокорейське агентство Yonhap.

Заява Національної розвідувальної служби була опублікована у неділю, 12 травня, і з'явилася у відповідь на повідомлення місцевих ЗМІ про те, що 122-мм артилерійські снаряди, виготовлені на Півночі в 1970-х роках, виявилися серед зброї, яку Росія використовувала проти України.

«NIS детально аналізує відповідні обставини, а також продовжує відстежувати загальну військову співпрацю між Північною Кореєю та Росією», - заявили в розвідці.

У відомстві також додали, що уважно стежать за можливістю незаконного постачання деталей ракет до Північної Кореї на тлі занепокоєння, що вона може закуповувати такі запчастини для розробки нової зброї.

Читайте також: Удари по Україні північнокорейськими ракетами: половина вибухнула в повітрі

Нагадаємо, нещодавно ООН у своєму звіті підтвердила, що Росія дійсно била по Україні північнокорейськими ракетами. Зокрема, ними було завдано удару по Харкову 2 січня 2024 року.

Про те, як Україна та Південна Корея разом мають реагувати на цей виклик — читайте у статті Наталії Бутирської «Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні».