UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР анонсувала розгортання оновленої РСЗВ, снаряди від якої може поставити в Росію

За випробуваннями спостерігав Кім Чен Ин.

Північна Корея оголосила про плани протягом 2024-2026 років поставити на озброєння своєї армії "технічно оновлену версію" нової 240-мм реактивної системи залпового вогню.

Напередодні північнокорейський лідер Кім Чен Ин спостерігав за випробуваннями керованих снарядів для цієї РСЗВ, пише Yonhap.

Читайте також: Удари по Україні північнокорейськими ракетами: половина вибухнула в повітрі

Зазначається, що вона має високу мобільність і концентрацію вогню, а також автоматичну комбіновану систему управління вогнем.

Лідер КНДР закликав збільшити виробництво снарядів і артилерійського озброєння до "найвищого рівня".

Експерти вбачають, що Північна Корея прискорює розробку ракетних снарядів, щоб поставити їх до Росії для використання у війні проти України.

Читайте також: Які переваги має КНДР через підтримку Росії у війні проти України ‒ Bloomberg

Раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що наразі найбільшим постачальником Росії в плані озброєння є саме Північна Корея.

Окрім того, минулого року КНДР відправила у РФ понад 1000 контейнерів із військовим обладнанням і боєприпасами.

Військово-технічне співробітництво Москви та Пхеньяна є спільним викликом для Києва та Сеула, адже воно подовжує здатність РФ затягувати війну проти України та збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як Україна та Південна Корея разом мають реагувати на цей виклик, писала Наталія Бутирська у статті "Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні".