UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клінтон виграла останні праймеріз у Вашингтоні

Праймеріз були останніми у внутрішньопартійній гонці демократів за право стати президентом США.

Екс-держсекретар США Хілларі Клінтон виграла демократичні праймеріз в окрузі Колумбія (Вашингтон), на цьому період первинних виборів партії в президенти США закінчився, передає AFP.

Клінтон на первинних виборах набрала 78,7% голосів, в той час як її суперник, сенатор Берні Сандерс отримав 21,1%.

Американські ЗМІ також повідомили, що Клінтон і Сандерс провели зустріч у вівторок увечері, 14 червня, після закриття виборчих дільниць.

Протягом всієї гонки кандидатів від Демократичної партії, Клінтон виграла в цілому 28 штатів і отримала 15,7 млн голосів. Тоді як Сандерс виграв у 22 штатах і отримав 12 млн голосів.

Читайте також: Обама офіційно підтримав Клінтон на виборах президента США

Екс-держсекретар вже набрала необхідну кількість голосів, щоб на з'їзді Демократичної партії стати кандидатом від партії на виборах в президенти США, відповідно нинішні підсумки голосування нічого не змінять.

Раніше повідомлялося, що Клінтон вже заручилася підтримкою делегатів з'їзду для успішного висунення в якості офіційного кандидата в президенти від Демократичної партії. Але є і так звані "суперделегати" – видні члени партії, які не залежать від підсумків праймеріз і можуть голосувати на з'їзді демократів на свій розсуд.

Нагадаємо, праймеріз Республіканської партії пройшли у Вашингтоні 12 березня, тоді перемогу всередині партії здобув сенатор від Флориди Марко Рубіо. Міліардер Дональд Трамп є єдиним кандидатом від республіканців на пост президента США. До того ж він вже заручився достатнім для свого висунення числом голосів делегатів (1239 – на 2 більше, ніж необхідно).