UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін порівняв Глобальний Південь з Китаєм

Він, на думку дипломата, існує у власній системі координат. 

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає не оцінювати Глобальний Південь як проросійський чи проукраїнський. У коментарі Liga.net політик пояснив, що він насправді існує у власній системі координат. 

Також Клімкін вважає, що через нестачу стратегічного бачення, грошей, інтелектуального потенціалу і т.д. Україна недостатньо робила на "не західному" просторі. 

"В України існує небезпечна спокуса вважати, що якби останні роки ми робили б більше в цьому напрямку, то Глобальний південь був би до нас набагато прихильнішим", — додав ексміністр. 

Що ж стосується Саміту миру, то участь в ньому Глобальний Південь взяв через власну вигоду, оцінюючи події та заходи в контексті російсько-української війни як Китай. Тому зараз Україна повинна більше вкладати та приділяти більше уваги співпраці з ним. 

Читайте також: Кулеба: Росія може брати участь у другому Глобальному саміті миру за форматом Чорноморської зернової ініціативи

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що другий Глобальний саміт миру може пройти в одній з країн Глобального півдня.