UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай виступає проти "довільного втручання" в Сирію

Політична резолюція щодо сирійської кризи є фундаментальним виходом з кризи, вважає КНР.

Світ не може собі дозволити стояти осторонь, але також не повинен "довільно втручатися" у кризу Сирії, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван В. Він також закликав світове співтовариство до політичного рішення, передає агентство Reuters.

Ван І, виступаючи на засіданні Радбезу ООН заявив, що світ повинен взяти під контроль гуманітарну кризу і "просувати мирний процес".

"Сирійська криза триває вже протягом п'яти років. Міжнародне співтовариство не може сидіти, склавши руки, але і не повинен втручатися довільно", - сказав Ван.

"Політична резолюція щодо сирійської кризи є фундаментальним виходом", - додав він.

Згідно із заявою, Китай також вважає, що світ повинен поважати суверенітет Сирії, незалежність і територіальну цілісність. "У Китаю немає особистої зацікавленості на Близькому Сході, так що Китай готовий грати конструктивну роль", - сказав Ван І.

Читайте також: Порошенко допускає ріст ескалації в Донбасі у зв'язку з Днем Незалежності

Росія почала авіаудари по Сирії після відповідного дозволу, який видала Рада Федерації РФ.

В РФ заявили, що їхні літаки зробили близько 20 місій проти "Ісламської держави". При бомбардуваннях, за попередніми даними, загинуло близько 60 осіб.

Проте західні ЗМІ з посиланням на дані США стверджують, що літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, що знаходиться під контролем сирійської опозиції, а не "ІД". Тим самим, стверджують ЗМІ, Путін допомагає Асаду боротися з опозицією, а не виконує свою обіцянку боротися з ісламістами.

У Саудівській Аравії вже вимагають від Росії припинити бомбити сирійську опозицію.