UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай не підвищив процентні ставки слідом за США

Економіка Піднебесної поступово втрачає імпульс зростання.

Центральний банк Китаю залишив короткострокові процентні ставки без змін. Китай не пішов за Федеральною резервною системою США не дивлячись на ризик посилення тиску на китайський юань. ФРС підвищила ключову ставку на 25 пунктів до 2,00-2,25%, передає Reuters.

"Підвищення ставки ФРС зробить якийсь тиск на юань в короткостроковій перспективі, однак вів не буде величезним, оскільки економіка Китаю в цілому стабільна", - сказав The Beijing News радник Народного банку Китаю з питань грошово-кредитної політики Шен Сунчэн.

Китайська економіка поступово втрачає імпульс зростання і стикається з усе більшим тиском через торговельну війну зі Сполученими Штатами. ФРС прогнозує темпи зростання ВВП США в 2018 році, і невелике уповільнення в 2019.

26 вересня Європейський центробанк опублікував дослідження, в якому говорилося, що США найбільше програють від торговельної війни, а Китай виграє.

25 вересня в США набули чинності нові 10% мита на імпорт з Китаюна суму в $ 200 мільярдів. Одночасно в Китаї почали діяти нові мита на ввезення американських товарів на $ 60 мільярдів. До цього діяли взаємні мита на продукцію вартістю в $ 50 млрд.

Раніше повідомлялося, що торгові переговори США і Китаю опинилися на межі зриву. Раніше США вже обклали зборами продукцію з Китаю на $ 50 млрд на рік. Таким чином, американські мита можуть перевищити півтрильйона доларів. Торгове представництво США опублікувало список з 1300 найменувань китайських товарів, на які можуть бути накладені мита.