UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайські хакери можуть бути причетні до кібератаки на Міноборони Британії — Bloomberg

Це стало продовженням низки кіберінцидентів, за якими, на думку Британії, США та їхніх союзників, стоїть Пекін.

У Міністерстві оборони Британії було зламано базу з особистими даними військовослужбовців під час нещодавньої кібератаки, яку, ймовірно, здійснили китайські хакери, повідомляє Bloomberg, посилаючись на слова британських чиновників, знайомих із цим питанням.

Читайте також: ФБР заявляє, що китайські хакери готуються атакувати інфраструктуру США

Зокрема, хакери зламали систему нарахування заробітної плати, яку використовує Міноборони Британії й отримали імена та реквізити банківських рахунків деяких військовослужбовців армії. 

Міністр оборони Британії Грант Шаппс зробить заяву в парламенті у вівторок, 7 травня, у другій половині дня, в якій викладе "багатоплановий план підтримки й захисту" військових.

Британські служби безпеки розслідують, чи намагається Китай створити профілі членів збройних сил і людей, які виконують інші важливі функції, за допомогою серії кібератак на різні бази даних, що містять особисту інформацію.

Шаппс навряд чи назве підозрюваних у кібератаці, і може пройти кілька тижнів, перш ніж уряд публічно заявить про причетних до зламу. 

Читайте також: Польща стала ціллю російських хакерів — МЗС країни

Це стало продовженням дедалі більшої кількості кіберінцидентів, за якими, на думку Великої Британії, США та їхніх союзників, стоїть китайський уряд, оскільки напруженість у відносинах між Заходом і Пекіном зростає.