UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайські хакери атакували компанії з Росії – РосЗМІ

Хакери застосовують нові способи злому та зараження електроніки

Хакерське угруповання APT31 (воно ж Hurricane Panda або Zirconium), яку пов'язують зі спецслужбами Китаю, вперше атакувала російські компанії, повідомили російському агентству РБК в компанії Positive Technologies.

Зазначається, що китайські хакери здійснили близько десятка шкідливих розсилок в Монголії, США, Канаді та Білорусі. Хакерські атаки провели й на російські компанії, однак в Positive Technologies не назвали їх кількість пославшись на конфіденційність.

Експерти кажуть, що китайські хакери застосовують нові способи злому і зараження електроніки - кіберзлочинці розсилають фішингові імейли з посиланнями на підставний домен, що повністю імітує держоргани. Після кліка на таке посилання, в девайс проникає троян віддаленого доступу. Він створює зараженому пристрої шкідливу бібліотеку та встановлює спеціальний застосунок. Він вже, своєю чергою, запускає функцію керування пристроєм.

Читайте також: Європа та США розпочинають спільну боротьбу проти хакерських атак

Раніше російська газета "Комерсант" писала про те, що китайські хакери зламали ФСБ та провели велику кібератаку проти Росії.