UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай заявив, що ніколи не потерпить незалежності Тайваню

Пекін розкритикував «сепаратистські акти незалежності острова».

Міністерство оборони Китаю заявило, що ніколи не терпітиме незалежності Тайваню, повідомляє Xinhua.

У Міноборони Китаю також додали, що це питання є виключно внутрішньою справою.

«Китайські військові ніколи не терпітимуть сепаратистських актів незалежності Тайваню та втручання зовнішніх сил», - заявив офіційний представник Міноборони Ву Цянь.

Він повідомив, що військові навчання поблизу Тайваню спрямовані не проти співвітчизників, а на «сепаратистську діяльність» та «іноземне втручання».

«Сепаратистська діяльність керівництва Демократичної прогресивної партії Тайваню та змова із зовнішніми силами є ключовою причиною нинішньої напруженості та заворушень у Тайванській протоці», - сказав Ву Цянь.

Він додав, що «тайванське питання є внутрішньою справою Китаю і не має передбачати втручання ззовні».

«Чим більше США та Японія піднімають шум навколо тайванського питання, тим жорсткіші дії ми будемо використовувати для захисту національного суверенітету та територіальної цілісності», - заявив Ву Цянь.

Читайте також: Тайвань аналізує війну України та Росії для розробки стратегії можливої боротьби з Китаєм

Чому Китай не засуджує війну Росії проти України? Чому під час голосування в ООН за резолюції, які осуджують російську агресію проти нашої країни, китайці утримуються й намагаються виробляти незручні «па» у своєму балансуванні між Москвою та Заходом?

Про інтереси Пекіна і його політику щодо Києва, Москви та Вашингтона — читайте у статті Наталії Бутирської «Війна Росії проти України: в який бік дивиться Китай?».