UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай відправив до берегів Тайваню бойовий патруль

У Пекіні хочуть боротися з «прихильниками незалежності» острова.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Тайванське Міноборони заявило, що Китай відправив до берегів острова бойовий патруль. Пекін каже, що буде відстежувати та карати «запеклих прихильників незалежності» Тайваню, повідомляє Reuters.

У Тайпеї повідомили, що виявили 26 військових літаків Пекіну, включаючи винищувачі J-16, які діяли на півночі, в центрі та на півдні острова. Вони виконували «спільне патрулювання бойової готовності» з китайськими військовими кораблями.

Читайте також: Президент Тайваню заявив, що острів не піддасться на примус з боку Китаю

Зазначається, що у Тайвані часто повідомляють про подібні місії Пекіну. На острові такі дії назвали утисками з боку Китаю, які посилилися за останні чотири роки.

Нагадаємо, за кілька днів після обрання нового президента Тайваню, Китай розпочав навколо острова найбільші за рік військові навчання. Новообраного лідера у Пекіні вважають «сепаратистом», а самі маневри повинні «послужити суворим покаранням за сепаратистські дії сил незалежності Тайваню».

Раніше ЗМІ повідомляли, що протягом двох днів Китай направив у повітряний простір Тайваню 66 літаків. Зазначалось, що така поведінка є типовою для КНР під час напруженості.