UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай відмовився співпрацювати з ВООЗ у розслідуванні походження коронавірусу

Один з пунктів викликає у Пекіну особливе обурення. 

Всесвітня організація охорони здоров'я запропонувала Китаю другий етап розслідувань щодо походження коронавірусу, від якого Піднебесна в кінцевому результаті відмовилася. Про це повідомляє видання Reuters.

За словами заступника голови Національного комітету з охорони здоровʼя Цзена Ісіня, у Пекіні вважають, що ВООЗ "ігнорує здоровий глузд і кидає виклик науці" своїм новим планом розслідування. Особливе обурення викликає один з пунктів, в якому йдеться, що в котрійсь з уханських лабораторій могли порушити протокол, що й стало причиною витоку вірусу.

"Ми сподіваємося, що ВООЗ серйозно розгляне міркування і пропозиції китайських експертів та поставиться до відстеження походження вірусу COVID-19 як до наукового питання і позбудеться політичного втручання", — сказав він. 

Читайте також: Китай повинен надати необроблені дані про походження пандемії - ВООЗ

У березні Всесвітня організація охорони здоров'я спільно з Китаєм представила новий звіт про причини поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Однак його відразу ж розкритикував глава американської дипломатії.

ВООЗ та Китай кажуть, що причиною поширення COVID-19, швидше за все, є його передача від тварини до людини, а не витік з Уханської лабораторії.