UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України і не постачатиме зброю РФ – Зеленський

"Візит українського посадовця на такому рівні – уперше за багато років".

Президент України Володимир Зеленський прокоментував візит глави українського МЗС Дмитра Кулеби до Китаю. Про це він розповів під час свого щоденного відеозвернення.

"Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який цими днями з візитом у Китаї, провів перемовини зі своїм колегою та доповів мені щодо результатів зустрічі. Візит українського посадовця на такому рівні - уперше за багато років. І це добре. Є чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України. А також було підтверджено й те, що мені говорив лідер Китаю Сі Цзіньпін - що Китай не постачатиме зброю Росії", – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що чекатиме на детальну доповідь Кулеби після його повернення в Україну.

Читайте також: «Китай за припинення вогню»: у Пекіні розповіли про очікування від візиту Кулеби

Нагадаємо, Китай з часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну декларує підтримку територіальної цілісності України, однак не засуджує російську агресію та згодом навіть почав продавати Росії компоненти для виготовлення зброї.

Також Китай не взяв участі у Саміті миру у Швейцарії, що розчарувало Україну, яка вважає Пекін важливим гравцем у цьому питанні. Китайська влада просуває власний план миру, який підтримує Кремль.