UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай направляє винищувачі до Таїланду для проведення спільних навчань.

Навчання Falcon Strike проводитимуться на базі Королівських ВПС Таїланду Удорн на півночі країни, неподалік кордону з Лаосом.

Китайські ВПС направляють винищувачі та бомбардувальники до Таїланду для проведення спільних навчань з тайськими військовими в неділю, повідомляє AP NEWS.

Навчання включатимуть повітряну підтримку, завдання ударів по наземних цілях, а також дрібно- і великомасштабне розгортання військ, йдеться в заяві міністерства оборони Китаю, опублікованій на його сайті.

Читайте також: Байден заявив, що його непокоять нові навчання Китаю навколо Тайваню

Розширення військової діяльності Китаю в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні викликає тривогу у США та їх союзників і є частиною зростаючої стратегічної та економічної конкуренції, яка посилює напруженість між двома найбільшими економіками світу.

Навчання Falcon Strike проводитимуться на базі Королівських ВПС Таїланду Удорн на півночі Таїланду, неподалік кордону з Лаосом. У них також братимуть участь тайські винищувачі та літаки раннього попередження з обох країн.

Навчання відбуваються в той час, коли США проводять бойові навчання в Індонезії спільно з Індонезією, Австралією, Японією та Сінгапуром у рамках найбільшої ітерації навчань Super Garuda Shield з моменту їх початку у 2009 році.

Читайте також: США продовжать діяти в Тайванській протоці — заступник глави Пентагона

Міністр оборони США Ллойд Остін відвідав Таїланд у червні в рамках зусиль щодо зміцнення того, що він назвав "безпрецедентною мережею альянсів та партнерств" Америки в регіоні.

Нагадаємо, напруженість в Індо-тихоокеанському регіоні різко зросла після візиту речник Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, який КНР вважає своєю територією.