UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай має намір подвоїти ядерний арсенал протягом десяти років - Пентагон

Тільки за п'ять років Китай хоче довести кількість боєголовок для міжконтинентальних балістичних ракет до 200 одиниць.

КНР хоче за десять років збільшити число наявних у нього на озброєнні ядерних боєголовок, яких тут поки 200 одиниць, повідомляє видання The Hill, посилаючись на повідомлення Пентагону.

"За наступне десятиліття арсенал ядерних боєголовок Китаю, який зараз оцінюється в щонайменше, 200, планується як мінімум подвоїти на тлі того, як Китай розширює і модернізує свої ядерні сили", - передає адміністрація Пентагона.

Також в документі дається інформація про те, що в найближчі 5 років військові сили КНР збираються помножити число боєголовок для міжконтинентальних балістичних ракет до 200 одиниць.

У США попереджають, що КНР, з розвиненими технологи \ми доставки ядерної зброї на стратегічних бомбардувальниках, швидше за все, отримає всю ядерну тріаду і запускати ядерні ракети з землі, повітря і моря.

США стурбовані не тільки масштабом нарощування ядерних сил Китаєм, але і планами Пекіна щодо посилення його військової могутності.

У минулі вихідні міністр оборони США Марк Еспер заявив про необхідність зміцнювати ядерні сили США зважаючи на зростання військової потужності Китаю.

Читайте також: Пентагон підтвердив створення робочої групи з вивчення НЛО

Як повідомлялося раніше, навіть при такому збільшенні ядерні сили Китаю будуть набагато менше, ніж у Сполучених Штатів, у яких приблизно 3800 боєголовок знаходяться в активному стані, а інші - в резерві. На відміну від США, у Китаю немає ядерних військово-повітряних сил, але в доповіді говориться, що цю прогалину може бути заповнений за рахунок розробки ядерної балістичної ракети повітряного базування.