UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай готовий стати посередником між Росією і Україною

Водночас Пекін не надав жодних подробиць про те, що саме передбачає така роль.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що його країна готова стати посередником між Росією та Україною. За його словами, Китай підтримує конструктивні міжнародні зусилля, спрямовані на політичне врегулювання ситуації, пише CNN.

«Китай готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у просуванні мирних переговорів і працювати з міжнародним співтовариством для реалізації необхідного посередництва, коли це буде потрібно», - заявив Ван І.

Міністр закордонних справ Китаю не надав подробиць про те, що саме передбачає така роль, або про рівень потенційної участі Китаю.

Водночас Ван І підтвердив, що «дружба між Росією і Китаєм міцна як скеля» і становить важливу частину двосторонніх відносин у світі.

«Розвиток китайсько-російських відносин має чітку історичну логіку і потужну внутрішню рушійну силу. Дружба між двома народами міцна як скеля, а перспективи двостороннього співробітництва широкі», - сказав міністр.

Читайте також: Російське керівництво завчасно і свідомо планувало тактику "спаленої землі" – Данілов

Чому Китай не засуджує війну Росії проти України? Чому під час голосування в ООН за резолюції, які осуджують російську агресію проти нашої країни, китайці утримуються й намагаються виробляти незручні «па» у своєму балансуванні між Москвою та Заходом?

Про інтереси Пекіна і його політику щодо Києва, Москви та Вашингтона — читайте у статті Наталії Бутирської «Війна Росії проти України: в який бік дивиться Китай?».