UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин з дочкою прийшов на ядерні випробування і лякає ударом США та Південну Корею

Лідер КНДР закликав до бойової готовності в цьому секторі під час своєї участі в навчаннях: балістична ракета, оснащена макетом ядерної боєголовки, пролетіла 800 км, перш ніж вразити ціль на висоті 800 метрів

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав країну бути готовою до ядерних атак у будь-який час для стримування війни, звинувативши США та Південну Корею в розширенні спільних військових навчань із залученням американських ядерних активів. Про це повідомляють державні ЗМІ, зокрема KCNA.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав військових посилити навчання на випадок «справжньої війни»

Зауваження Кіма прозвучали на тлі навчань, спрямованих на зміцнення «спроможності стримування війни та ядерної контратаки», очевидною є також мета надіслати рішучі попередження союзникам.

Під час навчань балістична ракета, оснащена макетом ядерної боєголовки, пролетіла 800 км, перш ніж вразити ціль на висоті 800 м за сценарієм тактичної ядерної атаки, повідомляє KCNA.

Кім Чен Чен Ин заявив  про необхідність забезпечити готовність КНДР до будь-якої «негайної та переважної ядерної контратаки» за допомогою таких навчань.

 «Нинішня ситуація, в якій вороги стають дедалі виразнішими у своїх кроках до агресії проти КНДР, терміново вимагає від КНДР експоненціального посилення свого стримування ядерної війни», — цитує його слова KCNA.

Читайте також: КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету на тлі візиту президента Південної Кореї в Японію

На фотографіях видно, що Кім був присутній на ракетних ядерних випробуваннях зі своєю малолітньою дочкою.

Південна Корея та Японія повідомили про запуск північнокорейської балістичної ракети малої дальності біля східного узбережжя в неділю, останнього в серії ракетних випробувань за останні тижні, пише Reuters.

Північна Корея різко відреагувала на спільні військові навчання Південної Кореї та США, назвавши їх репетицією вторгнення проти неї

З початку цього місяця союзники проводять численні щорічні навчання, включаючи повітряні та морські навчання в неділю за участю американських стратегічних бомбардувальників B-1B.

Читайте також: Сестра Кім Чен Ина пригрозили США війною у випадку збиття балістичної ракети КНДР в Тихому океані

Військово-морські сили США та Південної Кореї та корпус морської піхоти збираються розпочати свої перші за п’ять років масштабні десантні навчання Ssangyong, які триватимуть два тижні до 3 квітня.

Півтора мільйона жителів КНДР хочуть приєднатися до армії – ЗМІ КНДР

Минулого місяця дві країни провели навчання, що імітують ядерну атаку Північної Кореї на тлі того, що президент Південної Кореї Юн Сук Йоль намагається більше довіряти розширеному стримуванню США.

Північнокорейські ЗМІ повідомили також, що понад 1,4 мільйона жителів країни добровільно приєдналися або повторно записалися в армію, щоб воювати проти Сеула та Вашингтона, порівняно з приблизно 800 000, про які повідомляла державна газета всього за два дні до цього.