UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин заявив про швидке завершення формування ядерних сил КНДР

Північнокорейський лідер визначив кінцеву мету ядерної гонки: досягнення військового паритету з США.

КНДР близька до завершення формування військових ядерних сил країни.

"Ми повинні ясно показати великодержавним шовіністам, як наша держава досягає завершення формування своїх ядерних сил, незважаючи на їх безмежні санкції і блокаду", - заявив Кім Чен Ин, пише південнокорейське агентство Yonhap.

Кім Чен Ин також додав, що кінцевою метою ядерної програми КНДР є досягнення військового паритету з США. "Наша кінцева мета - досягти реального військового паритету з США і змусити американські влади не насмілюватися говорити про військовий варіант вирішення конфлікту навколо Північної Кореї", - підкреслив лідер КНДР, пише російське агентство РБК.

Нагадаємо, що вранці 15 вересня КНДР здійснила черговий ракетний запуск.

За даними південнокорейських військових, ракета, запущена з району Пхеньяну, пролетіла 3,7 тисячі км, досягнувши максимальної висоти польоту в 770 км.

За інформацією влади Японії, балістична ракета КНДР пролетіла над японською територією і впала в Тихий океан в 2 тисячах км від мису Эримо на острові Хоккайдо.

У відповідь на дії Пхеньяна південнокорейські військові запустили дві балістичні ракети "Хенму-2".

Перша з "Хенму-2" пролетіла 250 км і точно вразила ціль, розташовану на відстані 250 км в Японському морі. На такій же відстані від району проведення навчань знаходиться міжнародний аеропорт Пхеньяна - Сунан, з якого району було здійснено запуск.

А от пуск другої південнокорейської ракети був невдалим.

Крім того, державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Китай і Росію зробити конкретні кроки щодо Північної Кореї, які б демонстрували нетерпимість до ракетних пусків.

В заяві глави держдепартаменту сказано, що "Китай постачає Північній Кореї більшу частину своєї нафти, а Росія є найбільшим експлуатантом примусової праці північних корейців".