UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин запросив Папу Римського відвідати Пхеньян

Якщо духовний лідер католицького світу прийме запрошення, це буде перший візит такої високої духовної особи до Північної Кореї.

Лідер Корейської Народно-Демократичної республіки Кім Чен Ин запросив Папу Римського Франциска відвідати з візитом столицю КНДР Пхеньян, повідомляє Reuters із посиланням на адміністрацію президента Південної Кореї.

"Північнокорейський лідер Кім Чен Ин запросив Папу Франциска до Пхеньяна", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін передасть Папі Римському запрошення від Кім Чен Ина під час зустрічі з ним на наступному тижні. Якщо духовний лідер католицького світу прийме запрошення, це буде перший візит такої високої духовної особи до Північної Кореї.

Нагадаємо, в Пхеньяні стартував третій міжкорейський саміт, у рамках якого проведуть зустріч президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин; у вівторок, 18 вересня, Кім Чен Ин і його дружина зустріли у аеропорту північнокорейської столиці президентську пару, яка прибула з Сеулу. Це перший візит південнокорейського лідера в Північну Корею за останні 11 років.

Зазначимо, раніше президент США Дональд Трамп висловився в підтримку п'ятого в історії і третього в 2018 році міжкорейського саміту, який проходить з 18 по 20 вересня у Пхеньяні. За його підсумками КНДР обіцяла закрити ядерний реактор в Йонбені і демонтувати військовий полігон.