UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин закликав Північну Корею готуватися одночасно до діалогу й конфронтації з Америкою

Кім виклав свою стратегію відносин з Вашингтоном.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив про те, що КНДР повинна підготуватися "як до діалогу, так і до конфронтації" з США на чолі з Адміністрацією президента Джо Байдена, передає CNA.

Кім на засіданні центрального комітету "Трудової партії Кореї" заявив про необхідність "ретельно підготуватися до конфронтації, щоб захистити гідність держави" і гарантувати "мирну обстановку".

Президент США Джо Байден готовий зустрітися з Кімом особисто, але за низки умов. Зобов'язання стосуються заходів, спрямованих на ліквідацію ядерного арсеналу КНДР.

Раніше Кім заявив, що через неврожаї та ситуацію з пандемією коронавірусу в КНДР може спалахнути новий голод. На початку червня після публікацій фото з засідання політбюро Трудової партії Північної Кореї в The Guardian зауважили, що Кім Чен Ин істотно схуд. Це знову викликало розмови про можливі проблеми зі здоров'ям. 

З 1995 по 1999 роки в КНДР спалахнув масштабний голод. У цей період, за різними даними, померло від 250 тисяч до 3 млн людей.

Причина тодішнього голоду - різке скорочення міжнародних поставок, неефективна політика керівництва країни та низька врожайність. Попри те, що Уряд Північної Кореї визнав факт голоду, там не погоджуються з названими причинами та переконують, що причиною такої ситуації стали введені проти КНДР санкції. 

Експерти неодноразово говорили про те, що лихо може повторитися в майбутньому.