UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин визнав, що Північна Корея переживає безпрецедентні труднощі

Пандемія та санкції поставили Кіма у найскладніше становище за час його правління

КНДР на шляху свого розвитку стикається з безпрецедентними труднощами, заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин, повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

"Рішення з'їзду партії, націлені... на досягнення відчутних економічних змін і прогресу в економіці, в поліпшенні стандартів життя людей... далекі від реалізації", - сказав Кім на шостий конференції секретарів осередків Трудової партії Кореї, назвавши нинішні труднощі "безпрецедентними і гіршими "з усього, з чим стикалася країна.

Він додав, що КНДР потрібно виконати завдання попередньої п'ятирічки. Кім закликав партійні осередки на місцях чесно проаналізувати допущені помилки і усунути недоліки.

Експерти агентства Associated Press вважають, що удар пандемії по неефективній економіці Північної Кореї поставив Кіма в найскладніше становище за весь час його правління.

За оцінкою ООН, у 2019 році 40% населення КНДР не вистачало їжі.

КНДР здійснила 25 березня випробування двох балістичних ракет вперше приблизно за рік, що Японія засудила як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. Японія, США і Південна Корея закликали до повного здійснення санкцій ООН і до забезпечення міжнародних зусиль по денуклеаризації Північної Кореї.