UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин призначив замість страченого дядька друга дитинства колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра

До обов'язків О Гик Рьоля увійде управління фінансами Держкомітету оборони, який очолює Кім Чен Ин. Він буде відповідати за забезпечення економіки валютою, а також за розвиток вільної економічної зони в місті Сінійджу.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин підібрав заміну своєму дядьку Чан Сон Тхеку, страченому у грудні 2013 року. Як повідомляє південнокорейська газета "Чосон ільбо", його місце зайняв О Гик Рьоль, який, за даними Sino-NK, вважається другом дитинства колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра.

До обов'язків О Гик Рьоля увійде управління фінансами Держкомітету оборони, який очолює Кім Чен Ин. Він буде відповідати за забезпечення економіки валютою, а також за розвиток вільної економічної зони в місті Сінійджу. Раніше цими проектами займався Чан Сон Тхек.

Окрім того, стверджує видання, у відання О Гик Рьоля повернуть розвиток морського порту Расон на північному сході КНДР, а також курування експорту морепродуктів і розвитку золотодобування. Чан Сон Тхек контролював ці напрямки з 2010 року.

О Гик Рьоль займає ту саму посаду, що і Чан Сон Тхек до своєї страти. В той час, як дядька північнокорейського лідера останнім часом називали другою особою в державі, О Гик Рьолю таку ж ступінь впливовості приписували ще в 2010 році. Цей статус О Гик Рьоль втратив зі зростанням впливу Чан Сон Тхека.

У 1979 році О Гик Рьоль отримав посаду начальника генштабу північнокорейської армії, на якій протримався до кінця 1980-х. У 2009 році він повернувся на політичну сцену, отримавши посаду заступника голови ДКО.

Нагадаємо, дядька Кім Чен Ина було страчено у грудні 2013 року за вироком суду за зраду і спробу здійснення державного перевороту.

Кім Е Чжон, молодша сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, за його наказом тепер буде відповідати за казну режиму замість їхнього дядька, страченого у грудні 2013 року. Голова країни поставив Кім Е Чжон на чолі 54-го відділу Трудової партії КНДР, діяльність якого раніше контролював Чан Сон Тхек. !zn