UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин приїхав в Китай обговорити результати переговорів із Трампом

Візит північнокорейського лідера триватиме два дні.

Лідер КНДР Кім Чен Ин у вівторок прибув до Пекіна, де планує провести переговори з президентом Китаю Сі Цзіньпіном за результатами його недавньої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом. Як повідомляє Reuters, поїздка лідера КНДР до Китаю для обговорення саміту з Трампом була цілком очікуваною в дипломатичних колах.

Це вже третій у 2018 році візит Кім Чен Ина в Китай. Китай є найважливішим дипломатичним і економічним партнером Північної Кореї.

Офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан на брифінгу у вівторок підтвердив інформацію про візит лідера КНДР Кім Чен Ина в Китай з 19 по 20 червня.

"Голова Трудової партії Кореї, голова Державної ради КНДР Кім Чен Ин буде перебувати з візитом у Китаї з 19 по 20 червня. Очікуємо, що цей візит дозволить поступово поглибити китайсько-північнокорейські відносини", - сказав він.

Раніше Китай тільки підтверджував, що Кім Чен Ин приїжджав у Пекін вже після завершення його візиту без надання деталей.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".