UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин планує скоро зустрітися з Путіним для обговорення військової співпраці – NYT

Глава Північної Кореї може відвідати кілька місць на російській території.

Верховний керівник Північної Кореї Кім Чен Ин має намір здійснити візит у Росію цього місяця, щоб зустрітися з тамтешнім президентом Владіміром Путіним і обговорити можливість постачання в РФ зброї для її війни проти України, а також іншу військову співпрацю, пише The New York Times із посиланням на офіційних представників США та країн-союзниць.

За даними співрозмовників, Кім може бронепоїздом приїхати у місто Владивосток, розташоване на узбережжі Тихого океану для зустрічі з Путіним. Там планується участь обох лідерів у Східному економічному форумі, який відбуватиметься 10-13 вересня. Гість також може відвідати місце, де швартуються кораблі Тихоокеанського флоту РФ. Потім, ймовірно, лідер КНДР попрямує в Москву, але ця інформація не точна. Також він може відвідати космодром "Восточный" північніше Владивостока.

Читайте також: Що Північна Корея може продати Москві? Reuters і Bloomberg про зустріч Кім Чен Ина та Шойгу

Джерела вважають, що російський президент прагне отримати згоду від глави Північної Кореї на відправку військам Росії артилерійських снарядів і протитанкових ракет. Кім хоче від Москви передові технології для супутників і атомних підводних човнів, а також продовольчу підтримку.

Як уточнили чиновники США та країн-союзниць, ідея поїздки Кім Чен Ина виникла після візиту міністра оборони Росії Сєргєя Шойгу в КНДР у липні.

Напередодні в Білому домі попередили, що Росія та Північна Корея "активно просувають" свої переговори щодо потенційної угоди про постачання зброї. Це є свідченням того, що Кремль відчайдушно намагається отримати додаткові матеріальні засоби для вторгнення в Україну.