UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин назвав Південну Корею “ворожою країною”

Днями в КНДР схвалили зміни до конституції, офіційно визнавши Сеул “ворогом”.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин назвав Південну Корею “іноземною ворожою країною”, повідомляє Reuters.

Читайте також: Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський

Така заява з'явилася наступного дня після того, як ЗМІ КНДР написали, що Пхеньян вніс зміни до своєї конституції, визначивши Сеул “ворогом” та відмовившись від об'єднання як національної мети.

Цього року Кім дедалі частіше критикує Південну Корею, звинувачуючи Сеул у змові з Вашингтоном з метою домогтися краху північнокорейського режиму. Днями КНДР підірвала автомобільні й залізничні шляхи, які сполучають її з Південною Кореєю. 

“Ці дії підкреслили не тільки фізичну блокаду, але й кінець поганих відносин із Сеулом”, - цитують Кіма північнокорейські ЗМІ.

Лідер КНДР зробив свою заяву під час інспекції штабу 2-го корпусу північнокорейської армії в четвер, 17 жовтня. Він також сказав, що зміна характеру альянсу Південної Кореї з США, їхні більш розвинені військові маневри підкреслюють важливість сильнішого ядерного стримування з боку КНДР

На думку аналітиків, такими коментарями Кім намагається психологічно зміцнити солдатів “на передовій”. Як кажуть експерти, подібна риторика про “ворожі країни” — це, зрештою, стратегія виживання Кім Чен Ина.

Читайте також: КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином

Північна Корея різко посилила свою риторику. Нещодавно країна оголосила, що близько 1,4 мільйона молодих людей подали заявки на вступ або повернення в армію, звинувативши Сеул “у провокаційному вторгненні безпілотників”, яке призвело до “напруженої ситуації на межі війни”. Напруженість між КНДР та Південною Кореєю зростає з минулого року.