UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин назвав нещодавній запуск ракети "прелюдією до стримування Гуаму"

Північнокорейський лідер особисто керував запуском балістичної ракети.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що останні ракетні випробування є "прелюдією" до початку операції зі стримування американців на Гуамі, інформує Reuters, посилаючись на Центральне телеграфне агентство країни (ЦТАК).

"Нинішні ракетні випробування є першим кроком у підготовці до військової операції Корейської народної армії в Тихому океані і прелюдією до стримування Гуаму - передової бази вторгнення", - сказано в заяві слова Кім Чен Ина.

Як повідомляється, північнокорейський лідер особисто керував останнім запуском балістичної ракети середньої дальності "Хвансон-12", який відбувся 29 серпня. Ці випробування КНДР назвала відповіддю на спільні навчання США і Південної Кореї.

Рада безпеки ООН на своєму екстреному засіданні у вівторок знову засудила запуск КНДР балістичної ракети, висловивши стурбованість такими діями. Резолюцію Радбезу 15 країн-членів ради прийняли одноголосно. У резолюції наголошується, що Пхеньян повинен дотримуватися резолюцій ООН і згорнути свою ракетну програму.

Президент США Дональд Трамп заявив, що запуск балістичної ракети, яка вторглася в повітряний простір Японії, є свідченням ігнорування Пхеньяном норм міжнародного права. Трамп підкреслив, що "загрозливі і дестабілізуючі дії тільки підсилюють міжнародну ізоляцію північнокорейського режиму".

Нагадаємо, рано вранці 29 серпня Північна Корея запустила чергову балістичну ракету в бік Японського моря. Ракета ближньої дії вторглася в повітряний простір Японії, її уламки впали в Японське море в районі Хоккайдо.