UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість жертв землетрусу в Індонезії зросла до 162: серед загиблих – багато школярів

Землетрус спровокував зсув, який заблокував вулиці та поховав під уламками людей і будинки.

У вівторок рятувальники намагалися знайти більше тіл серед уламків будинків і будівель, зруйнованих землетрусом, який забрав життя щонайменше 162 людей і поранив сотні на головному острові Індонезії Ява, пише Associated Press.

Читайте також: Понад 900 людей загинули в Афганістані через землетрус

Багато загиблих були учнями державних шкіл, які закінчили свої уроки вдень і брали додаткові уроки в ісламських школах, коли обвалилися будівлі, розповів губернатор Західної Яви Рідван Каміл.

Наразі більше важкої техніки дісталося до найбільш постраждалого міста Чіанжур у найбільш густонаселеній провінції країни Західна Ява, де в понеділок вдень стався наземний землетрус магнітудою 5,6. Налякані жителі втекли на вулиці, деякі з них були в крові та уламках.

Пошкоджені дороги та мости, відключення електроенергії та відсутність важкої техніки раніше заважали рятувальникам після того, як землетрус спровокував зсув, який заблокував вулиці та поховав під уламками кілька будинків і автомобілістів.

У вівторок у постраждалих від землетрусу районах почали покращуватися електропостачання та телефонний зв’язок.

Жителі Індонезії та працівники екстрених служб вже готові до сумних новин

Лікарні були переповнені пораненими, і очікується, що кількість жертв зросте. Очікуваних даних не було одразу доступно через віддаленість сіл, що постраждали від стихії, багато будівель зруйновані, а жителі та працівники екстрених служб підготувалися до сумних новин.

Читайте також: Після виверження вулкана в королівстві Тонга Японію накрило цунамі

Приблизно 175 000 людей живуть у місті Чіанжур, що є частиною однойменного гірського району з понад 2,5 млн населення. Відомі своєю побожністю жителі Чанжура живуть переважно в містах з одно- та двоповерховими будинками та в невеликих будинках на околицях.

Каміль сказав, що понад 13 000 людей, чиї будинки були сильно пошкоджені, доставлені в центри евакуації.

Співробітники екстреної допомоги надавали допомогу постраждалим на ношах і ковдрах біля лікарень, на терасах і на стоянках. Постраждалим, зокрема дітям, надали кисневі маски та крапельниці. Декого реанімували.

Країна з населенням понад 270 мільйонів людей часто страждає від землетрусів, вивержень вулканів і цунамі через її розташування на дузі вулканів і лініях розломів у басейні Тихого океану, відомому як «Вогняне кільце».

У лютому в провінції Західна Суматра під час землетрусу магнітудою 6,2 загинули щонайменше 25 людей і понад 460 отримали поранення. У січні 2021 року в провінції Західний Сулавесі землетрус магнітудою 6,2 забрав життя понад 100 людей і майже 6500 отримали поранення.

Читайте також: У Кривому Розі стався землетрус

Потужний землетрус і цунамі в Індійському океані в 2004 році забрали життя 230 000 людей у ​​дюжині країн, більшість з яких в Індонезії.