UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість жертв катастрофічної повені в Європі збільшилася до восьми

У деяких районах рівень води піднявся до 500-річного максимуму, жителів евакуювали на човнах. На боротьбу зі стихією кинуті рятувальники і армія.

У повені, що охопила відразу кілька країн Європи, загинуло вісім осіб. Рятувальники напередодні виявили тіло чоловіка, який зник безвісти 31 травня під час повені на півдні Німеччини в окрузі Тюбінген (земля Баден-Вюртемберг). Пошуки другого зниклого в цьому ж районі тривають, повідомив представник окружної поліції.

Передбачається, що 46-річний будівельник впав у річку Ельзах у місті Бад-Урах минулої п'ятниці ввечері. Його тіло було виявлено в понеділок в річці Ермс, за 13 кілометрів від передбачуваного місця події.

Раніше повідомлялося, що шість людей загинули в результаті розгулу стихії у Чехії, одна людина - в Австрії. Поки ще один житель Німеччини числиться зниклим безвісти. Чоловік зник у Ройтлінгені (округ Тюбінген) минулої суботи. За версією поліції, він, швидше за все, зістрибнув або впав у річку Ехац.

Проливні дощі, які тривають з середини минулого тижня, стали причиною сильних повеней в цілому ряді регіонів Німеччини. Найбільше постраждали Баварія, Саксонія, Баден-Вюртемберг і Тюрінгія.

В німецькому місті Пассау на південному сході країни вода досягла рівня, якого не було з 1501 року.

У більшу частину районів міста можна дістатися тільки по воді, жителів евакуювали на човнах. В'язнів вивезли з в'язниці, яка також опинилася під загрозою затоплення. В регіоні за кілька днів випала двомісячна норма опадів.

Не менш напружена ситуація у сусідній Чехії. Влада повідомила, що знизила тиск у системі гребель. Пожежники і військові активують міську систему захисту від повені у Празі.

За словами представника кризового штабу у чеській столиці, пік повені Празі належить пережити у вівторок у зв'язку з надходженням води з річки Бероункі.

Жертвами стихії у Чехії стали шість осіб, ще п'ятеро вважаються зниклими безвісти. У Празі готується евакуація ще кількох сотень городян.

Рівень води у Влтаві продовжує підніматися - приблизно на 20 см на годину. Вже майже повністю затоплені острови в центральній частині Праги. Завдяки водозахисним загородженням поки вдалося загородити шлях воді на вулиці деяких районів.

У Чехії з повінню борються 15 тисяч пожежників і 3 тисячі військовослужбовців. Раніше повідомлялося про порятунок від розгулу стихії близько 250 осіб. !zn

Читайте також:

Повінь в Чехії: в 50 містах оголошено найвищий рівень небезпеки

У Празі почалася евакуація через повені

В центрі Праги стався потужний вибух: четверо загиблих, 55 постраждалих