UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість жертв катастрофи в Охотському морі зросла до 62

Доля семи моряків невідома.

П'ятеро моряків із затонулого в Охотському морі траулера "Далекий Схід", які раніше вважалися зниклими без вести, визнані загиблими, повідомила влада Сахалінської області РФ.

В повідомленні прес-служби з цього приводу зазначається, що їх сім'ї повинні отримати по одному мільйону рублів з обласного бюджету.

"За даними на 8:00 10 квітня, в обласних закладах охорони здоров'я продовжують лікування 10 чоловік з числа постраждалих росіян. Стан їх задовільний. Лікування повинно завершитися орієнтовно в кінці наступного тижня. Один іноземний громадянин повинен бути виписаний в понеділок 13 квітня", - йдеться в ньому.

Наступного тижня повинні вилетіти додому "деякі іноземці", їм обіцяють надати необхідні документи. В наступну середу відбудеться відправка спеціальним рейсом тіл загиблих, які не є громадянами РФ.

Крім того, керівник морського координаційно-рятувального підцентру Росморрічфлоту Артур Рец повідомив у п'ятницю, що під час проведення слідчих дій при відкритті одного з ящиків з тілами загиблих було знайдено два тіла замість одного, повідомляє ТАСС. Таким чином загальне число загиблих збільшилося ще на одну людину.

Великий автономний морозильний траулер"Далекий Схід" зі 132 людьми на борту, серед яких чотири громадянина України, затонув в ніч на 2 квітня в Охотському морі в 300 км на південь від Магадана. В ході пошуково-рятувальної операції рибальськими судами врятовано 63 особи, а також підняті з води тіла 56 моряків. 10 квітня пошуки все ще тривали, але вже без використання авіації.

Таким чином, загальна кількість загиблих сягнула 62 людей, досі невідома доля семи моряків. МНС РФ вже заявило, що всі врятовані моряки та пасажири судна упізнані, українців серед них немає. МЗС України минулої п'ятниці підтвердив загибель одного українця. При цьому в списках російського міністерства троє громадян України також помічені як громадяни РФ, що може свідчити про наявність у них російського паспорта.