UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість загиблих внаслідок землетрусу на Гаїті зросла до 1297

Місцеві лікарні переповнені постраждалими, на острові не вистачає ліків та їжі.

Кількість загиблих внаслідок землетрусу, що стався 14 серпня на Гаїті, продовжує зростати. Наразі знайдено тіла 1 297 загиблого. Поранення дістали понад 5 700 людей. Про це повідомили в Управлінні цивільної оборони Гаїті.

Рятувально-пошукові операції продовжуються, а том кількість загиблих та поранених може збільшитися.

За даними The Guardian, часткове обстеження виявило, що зруйновано 860 будинків, понад 700 — пошкоджені. Також часткових або повний руйнувань зазнали лікарні, школи, офіси церкви.

Зазначається, що багато людей залишалися спати просто неба, оскільки їхні будинки зруйновані або пошкоджені.  Так, деякі сім'ї з містечкуа Ле-Керазом були вимушені ночувати із суботи на неділю на футбольному полі.

Нагадаємо, 14 серпня на Гаїті стався потужний землетрус силою 7,2 бала. Епіцентр землетрусу, який змусив людей залишити домівки і шукати захисту, знаходився приблизно в 100 милях (160 км) по дорозі від центру густонаселеної столиці Порт-о-Пренс. 

Більш як півтора мільйона гаїтян залишилися без даху над головою, в результаті чого влада острову та міжнародне гуманітарне співтовариство зіткнулися з колосальною проблемою в країні, де немає ні земельного кадастру, ні будівельних норм.