UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість протестуючих в Мінську зростає, в центрі міста з'явилися армійські підрозділи

Кількість учасників акції протесту в центрі Мінська різко збільшилася, мітингувальники зайняли Майдан Незалежності та прилеглі вулиці.

Прихильники опозиції продовжують підходити на площу Незалежності, де проходить несанкціонована владою акція протесту, повідомляє Інтерфакс.

На площі зібралося вже не менше 100 тисяч чоловік, опозиційні інтернет-ресурси повідомляють про 200 тисяч мітингувальників.

Ряд вулиць в центрі білоруської столиці перекрита міліцією. Зокрема, на автомобілі не можна потрапити на вулицю Свєрдлова поруч із Михайлівським сквером, а також на вулицю Карла Маркса. Крім того, немає проїзду на проспект Незалежності з боку залізничного вокзалу, там рух перекрито армійськими броневиками і іншою спецтехнікою, зокрема водометами. Немає також під'їзду і до музею історії Великої Вітчизняної війни.

Крім цього в центр Мінська стягнуті військові підрозділи.

За свідченням кореспондента агентства, кілька десятків військовослужбовців в повній екіпіровці вишикувалися біля стели на площі Перемоги, ще кілька підрозділів чергують біля музею Великої Вітчизняної війни біля готелю "Планета".

Читайте також: У Мінську затримали двох журналістів «Радіо Свобода»: їх депортують з Білорусі

Раніше повідомлялося, що Лукашенко пригрозив через два дні закрити підприємства, які страйкують. "Якщо хтось не хоче працювати - не треба", заявив Лукашенко.