UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість постраждалих під час аварії поїздів в Москві збільшилася до 30

16 пасажирів госпіталізували.

В результаті зіткнення поїзда і приміської електрички на заході Москви постраждали понад 30 осіб, повідомили в слідчому комітеті.

Зокрема, до медиків за допомогою звернувся 31 людина, 16 госпіталізовано, в тому числі локомотивна бригада пасажирського поїзда і 2 контролера "електрички". В числі постраждалих одна дитина, її стан стабільний.

Майже 500 чоловік знаходилося в поїздах, зіткнулися біля станції Кунцево-2 на заході Москви.

8 квітня в 22:16 на перегоні між станціями "Кунцево" і "Філі" машиніст приміського потяга Москва - Усово метою запобігання наїзду на людину застосував екстрене гальмування, внаслідок чого була порушена штатна робота гальмівної системи електропоїзда. За приміським поїздом слідував пасажирський потяг Москва - Брест, машиніст якого також екстрено загальмував, але відстань була недостатньою і зіткнення уникнути не вдалося. В результаті з рейок зійшли чотири вагони електрички і секція локомотива пасажирського поїзда, призупинено рух на двох коліях.

Як повідомлялося, 3 квітня в Санкт-Петербурзі на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут" прогримів вибух, загинули 14 людей, більше 50 отримали поранення. Вранці 4 квітня стало відомо, що на причетність до скоєння теракту перевіряють громадянина Росії Акбаржона Джалілова, 22 років, уродженця міста Ош у Киргизстані, який вже кілька років жив в Росії, встиг змінити кілька паспортів.