UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість постраждалих на газовому хабі в Австрії зросла до 21 людини

Українців серед постраждалих немає, пожежу повністю загасили.

Кількість постраждалих при вибуху на газовому хабі в австрійському Баумгартені зросла до 21 людини, один з них перебуває у важкому стані, повідомляє видання Kurier.

За останніми даними, решта двадцять постраждалих отримали незначні ушкодження, в результаті вибуху загинув також один чоловік.

Також повідомляється, що пожежу на газовому хабі вже повністю погасили.

В департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України заявили про те, що українців серед постраждалих в результаті вибуху на газовій станції в Австрії немає.

Як повідомлялося раніше, потужний вибух стався вранці 12 грудня на найбільшій газорозподільній станції Австрії поблизу міста Баумгартен. Після вибуху спалахнула пожежа. Поліція повідомила, що причиною вибуху може бути технічна несправність на підприємстві, зараз ведеться розслідування інциденту.

Читайте також: Газ в Європі швидко зростає в ціні через вибух в Австрії

Вибух викликав серйозні ушкодження, які призвели до порушень поставок природного газу в низку європейських країн. Так, були порушені постачання газу в південному напрямку, зокрема, в Хорватію, Італію та Словенію. В західні країни Європи поставки здійснюються у звичайному режимі.

Через вибух на австрійському газопроводі в Італії оголосили режим НС. В "Газпром експорті" заявили про те, що компанія працює над перерозподілом потоків газу і робить все можливе, щоб забезпечити безперебійність поставок газу своїм клієнтам на цьому транспортному напрямку".