UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ має отримати ракети великої дальності, аби знищити пускові майданчики й командні центри РФ – МЗС Польщі

Так міністр закордонних справ Польщі відреагував на масований удар по Україні.

Україні потрібно надати ракети дальнього радіусу дії, які дозволили б Києву знищити пускові майданчики та командні центри Росії. Про це у відповідь на масований удар РФ по українських містах написав очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський у соцмережі Х (Twitter).

«Ми повинні відповісти на останній удар по Україні мовою, яку розуміє Путін: посиленням санкцій, щоб він не міг створювати нову зброю з контрабандних компонентів, і наданням Києву ракет дальнього радіусу дії, які дозволять йому знищити пускові майданчики і командні центри», – написав Сікорський.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, за скільки днів Росія може підготувати новий масовий ракетний удар

Напередодні росіяни завдали масованого удару по Києву, Харкову та Запоріжжі. Внаслідок чого, вже станом на вечір 2 січня було відомо про 130 постраждалих у Києві, Харкові і Запоріжжі та п'ятьох загиблих. Зранку, 3 січня, очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові за ніч число постраждалих збільшилось.

Загалом війська РФ 2 січня випустили 99 ракет різних типів по Україні. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 72 повітряні цілі.