UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хусити вкотре атакували крилатою ракетою судно в Червоному морі

З початку місяця це вже не перша атака на комерційні судна.

У Червоному морі хусити з Ємену знову атакували корабель – комерційний танкер STRINDA, передає Reuters з посиланням на заяву військових США. Внаслідок атаки протикорабельною крилатою ракетою на судні виникли пошкодження та пожежа. Обійшлося без жертв.

За даними Reuters, хусити атакували танкер, який перебував приблизно в 60 морських милях (111 км) на північ від протоки Баб-ель-Мандаб, що з’єднує Червоне море та Аденську затоку. Сталося це приблизно о 21:00 за Гринвічем. Офіційний представник США сказав агентству, що STRINDA зміг рухатися власним ходом протягом кількох годин після атаки.

«Кораблів США під час атаки поблизу не було, але (есмінець ВМС США) USS MASON відповів на виклик M/T STRINDA і наразі надає допомогу», – заявили в Центральному командуванні збройних сил США.

Танкер-хімовоз STRINDA плаває під прапором Норвегії. Його норвезьким власником є компанія Mowinckel Chemical Tankers.

Читайте також: По есмінцю ВМС США випустили балістичні ракети. Їх запустили з підконтрольних хуситам територій

Нагадаємо, з початку місяця кілька комерційних суден зазнали нападу в міжнародних водах на півдні Червоного моря. Хусити визнали, що запустили безпілотники і ракети проти, за їхніми словами, двох ізраїльських суден у цьому районі. Раніше також повідомлялося, що хусити 19 листопада захопили у Червоному морі вантажне судно.