UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хусити вдарили по Ізраїлю "гіперзвуковою балістичною ракетою"

Обійшлося без постраждалих.

Підтримувані Іраном хусити з території Ємену вперше вдарили ракетою по центральному Ізраїлю та пообіцяли завдати нових ударів "на знак солідарності" з Палестиною. Нова гіперзвукова балістична ракета подолала 2040 км за 11 з половиною хвилин, повідомляє Reuters з посиланням на військового представника угруповання Ях'я Сареа.

Зазначається, що від моменту оголошення повітряної тривоги у Тель-Авіві та у всьому центральному Ізраїлю до падіння ракети о 6:35 ранку пройшло небагато часу. Військові заявили, що гучні вибухи надходили від ракет-перехоплювачів. За словами заступника голови медіаслужби хуситів Насреддіна Амера, 20 ракет Ізраїлю не змогли перехопити ціль. 

Читайте також: Ізраїль має обрати або звільнення заручників з полону ХАМАС, або ризик ескалації конфлікту — міністр оборони країни

"Після сирен, які нещодавно пролунали в центральному Ізраїлі, було ідентифіковано ракету класу "земля-земля", яка перетинала центральний Ізраїль зі сходу та впала на відкритій місцевості. Повідомлень про постраждалих немає", — заявили у ЦАХАЛ.

Нагадаємо, у липні ізраїльські Військово-повітряні сили завдали удару по порту Ель-Худейда в Ємені. Удар був завданий у відповідь на удари понад 220 безпілотників, крилатих і балістичних ракет, які були запущені хуситами по Ізраїлю з моменту початку війни у Секторі Гази у жовтні 2023 року.