UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хусити атакували українське судно в Аденській протоці: поранено моряка

Один з моряків зазнав поранень.

Хусити атакували українське судно "Вербена" в Аденській затоці, поранено моряка. Про це повідомило Центральне командування збройних сил США (Centcom).

"Сьогодні підтримувані Іраном хусити запустили дві протикорабельні крилаті ракети в Аденську затоку. Обидві ракети влучили в суховантаж "Вербена" під прапором Палау, що належить Україні та експлуатується Польщею. Суховантаж "Вербена" нещодавно пришвартувався в Малайзії і прямував до Італії з вантажем дерев'яних будівельних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Суховантаж "Вербена" повідомив про пошкодження і подальшу пожежу на борту. Екіпаж продовжує боротися з вогнем. Один цивільний моряк отримав важкі поранення під час нападу. Його було евакуювано за допомогою вертольота, який прибув з американського крейсера USS Philippine Sea.

Читайте також: Хусити затримали 11 співробітників ООН

"Така безрозсудна поведінка підтримуваних Іраном хуситів загрожує регіональній стабільності і ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі і Аденській затоці. Хусити стверджують, що діють від імені палестинців у Газі, проте вони обирають мішенню і загрожують життю громадян третіх країн, які не мають жодного відношення до конфлікту в Газі. Постійна загроза безпечному транзиту через регіон з боку хуситів ускладнює надання критично важливої допомоги населенню Ємену і Гази", - наголосили у Центральному командуванні США.

10 червня представники терористичного угрупування хуситів, яке базується у Ємені, запустили ракети по вантажному судну під прапором Антигуа і Барбуди в Аденській затоці.