UA / RU
Підтримати ZN.ua

Христина Тимановська вилітає до Австрії

Раніше ЗМІ повідомляли, що сьогодні вранці спортсменка вилітає до Варшави рейсом польської авіакомпанії LOT Polish Airlines.

Білоруська спортсменка Христина Тимановська, яка брала участь у Олімпіаді-2020 і відмовилася повертатися на батьківщину, знаходиться в аеропорту японської столиці і чекає вильоту до Австрії, повідомляє ВВС з посиланням на джерела в аеропорту Токіо.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Тимановська вилітає до Польщі. Країна надала спортсменці гуманітарну візу, про що повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшідач в Twitter,

Тимановська нібито на поліцейському автомобілі була доставлена з посольства Польщі в Токіо в аеропорт, і в супроводі кількох чиновників пройшла в VIP-зону аеропорту, відмовившись від спілкування з численними журналістами, які чекали на неї.

За інформацією джерел, вона повинна була вилетіти до Варшави рейсом польської авіакомпанії LOT Polish Airlines о 10:20 ранку за місцевим часом (4:20 за Києвом).

В даний час ЗМІ повідомляють, що з Австрії спортсменка полетить до Польщі.

Кілька країн Європейського Союзу напередодні запропонували політичний притулок легкоатлетці. Держсекретар США Ентоні Блінкен прокоментував ситуацію навколо білоруської спортсменки на Олімпіаді в Токіо, заявивши, що дії влади Білорусі підривають олімпійський дух, про що він написав у своєму Twitter.

Читайте також: Білорусь сподівається, що Росія допоможе їй пережити санкції

Раніше Тимановська опублікувала відеозвернення і попросила про допомогу Міжнародний олімпійський комітет: "Я звертаюся за допомогою до Міжнародного олімпійського комітету, на мене чиниться тиск, і вони (Національний олімпійський комітет Білорусі, НОК) намагаються вивезти мене з країни без моєї згоди, тому я прошу МОК втрутитися ".

Приводом, за повідомленням ЗМІ, стала відмова спортсменки виступити в естафеті 4х400 після того, як дві її подруги по команді були відсторонені від участі через недостатню кількість допінг-проб. НОК Білорусі в неділю заявив, що тренери збірної з легкої атлетики в зв'язку з відмовою від участі в забігу прийняли рішення відправити Тімановскій на батьківщину, мотивувавши рішення її психологічним станом.