UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Хезболла" заявляє, що готова до вторгнення Ізраїля на територію Лівану — Reuters

Кассем вважає, що Ізраїль не досягне своїх цілей.

Бойовики "Хезболли" готові протистояти будь-якому наземному вторгненню Ізраїлю до Лівану, заявив сьогодні заступник лідера угруповання Наїм Кассем у своєму першому публічному виступі після того, як минулого тижня Ізраїль убив їхнього лідера Хасана Насраллу, повідомляє Reuters.

"Ми готові до будь-якої ситуації, і ми готові, якщо ізраїльтяни вирішать увійти наземним шляхом, а сили опору будуть готові до наземної операції", — сказав він.

Читайте також: Ізраїль заявив про ліквідацію ще одного командира "Хезболли"

Кассем також заявив, що бойовики "Хезболли" продовжують випускати ракети на глибину до 150 км по ізраїльській території.

Раніше Bloomberg писало, що вторгнення Ізраїля до Лівану не принесе Ізраїлю бажаної перемоги. Успіх ізраїльської повітряної кампанії проти "Хезболли" відкрив вікно можливостей для знищення терористичного угрупування, але чергова ізраїльська окупація південного Лівану навряд чи досягне цієї мети.

Читайте також: Вибухи пейджерів у Лівані, спричинені Ізраїлем, можуть стати передумовою до вторгнення в Ліван — The Hill

Більше про конфлікт між Ізраїлем та "Хезболлою" читайте у статті В'ячеслава Ліхачова "Чи досягнуть мети "стріли півночі" Ізраїлю".