UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Хезболла” вдарила по Ізраїлю безпілотниками: поранено понад 60 цивільних

Під час атаки сирени тривоги не вмикалися.

У неділю ввечері ліванське угруповання “Хезболла” атакувало Ізраїль безпілотниками. В наслідок атаки щонайменше 67 людей отримали поранення, з них четверо перебувають у критичному стані, повідомляє The Jerusalem Post.

Зазначається, що під час атаки “Хезболла” запустила в бік Ізраїлю два ударні безпілотники. Один був збитий, а другий залетів вглиб території Ізраїлю і впав в районі Біньяміна. Атаку БПЛА з Лівану прикривав ракетний обстріл “Хезболли”.

Читайте також: "Хезболла" повідомляє про зіткнення з ізраїльськими військами вздовж ліванського кордону — Reuters

За даними видання, під час атаки безпілотник не був виявлений системами ППО, тому сирени тривоги не вмикалися. Крім того, військові не здійснювали спроб перехоплення дрона.

“Тривога, яка пролунала о 19:00 в Талмей Елазарі, неподалік від місця падіння, не була пов'язана з інцидентом з безпілотником і була викликана перехопленням балістичної ракети, запущеної в той час з території Лівану”, – йдеться в повідомленні військових.

Атака сталася якраз в той час, коли командування Тилу ЦАХАЛу зняло деякі обмеження в ряді районів, що перетинаються з територією, по якій було завдано удару.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю заявляє, що за останні 24 години Військово-повітряні сили країни завдали ударів по близько 200 об’єктах угруповання "Хезболла" у Лівані. Зокрема, ЦАХАЛ вразив осередки терористів, ракетні установки, командні пункти та бойові позиції.