UA / RU
Підтримати ZN.ua

ХАМАС визнав ліквідацію Ізраїлем високопоставленого командира

Айман Нофал є другим високопоставленим командиром ХАМАС, убитим під час ізраїльських ударів після того, як бойовики розпочали атаку на Ізраїль.

Військове крило ХАМАСу повідомило у вівторок, що в результаті ізраїльського авіаудару по центу сектору Газа було вбито одного з його головних командирів бойовиків, повідомляє POITICO.

Айман Нофал, відомий під своїм бойовим псевдонімом Абу Ахмад, був членом загальної військової ради бригад Ізз ель-Дін Аль-Касам і відповідав за центральний район Гази, йдеться в заяві ХАМАС.

Нофал є найвідомішим бойовиком ХАМАС, якого вбили під час ізраїльського бомбардування Гази.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю заявляє, що знищила двох військових командирів ХАМАСу

Ізраїльські військові підтвердили вбивство Нофала, описавши його як «одну з найбільш впливових фігур», йдеться у заяві організації у X (раніше Twitter).

Раніше в неділю Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та Управління безпеки Ізраїлю (ISA) оголосили, що винищувачі ISA та винищувачі ЦАХАЛу діяли в секторі Гази, убивши Біллала Аль-Кедру, який був відповідальним за різанину в кібуці Нірім, додавши, що «терористи Хамасу та Ісламського джихаду також були вбиті».

Вбивство Ізраїлем Нофала відбулося після попередження ізраїльської армії про очікуваний наземний наступ у Газі з метою знищення бойовиків ХАМАС.

Влада Гази повідомила, що в результаті ізраїльських ударів загинуло майже 2800 палестинців і близько 10 000 отримали поранення.

15 жовтня Військові ЦАХАЛу заявили, що вбили ще одного командира спецназу ХАМАСу, який очолював атаки на південні ізраїльські громади минулих вихідних.