UA / RU
Підтримати ZN.ua

ХАМАС чекає відповіді Ізраїлю на пропозицію щодо припинення вогню у Секторі Гази — ЗМІ

Угруповання погодилось із планом США.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

ХАМАС чекає відповіді від Ізраїлю на пропозицію щодо припинення вогню. Про це Reuters заявили двоє представників войовничого ісламістського угруповання після того, як там погодились з ключовим пунктом плану США щодо припинення війни в анклаві.

«Ми надали нашу відповідь посередникам і чекаємо відповіді окупантів», — сказав Reuters один із двох представників ХАМАС.

Читайте також: В Ізраїлі протестувальники перекрили дороги. Вони вимагають угоди з ХАМАС

Інший палестинський чиновник сказав, що Ізраїль веде переговори з Катаром. Зазначається, що ізраїльтяни пообіцяли надати відповідь протягом декількох днів.

Reuters додає, що ХАМАС відмовився від ключової вимоги, за якою Ізраїль спершу мав припинити вогонь, перш ніж угода буде підписана. Палестинський чиновник, близький до мирних переговорів, сказав, що це може призвести до рамкової угоди, яка покладе край війні.

Раніше президент США Джо Байден провів переговори з ізраїльським премʼєром Беньяміном Нетаньягу. Лідер Сполучених Штатів привітав рішення глави уряду Ізраїлю відновити перемовини з ХАМАС з метою укладання угоди. Він зазначив, що угода має підтримку Ради Безпеки ООН, G7 та багатьох країн.