UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери заблокували роботу найбільшого в США нафтопроводу

Компанія Colonial Pipeline привернула до розслідування приватну компанію і повідомила про атаку ФБР.

Американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline зазнала хакерської атаки і була змушена призупинити роботу найбільшого в США продуктопроводу. Атаку програми-вимагача було виявлено в п'ятницю, 7 травня, повідомили в пресслужбі компанії.

Щоб запобігти подальшому ураженню систем, компанія Colonial Pipeline тимчасово відключила ряд систем і призупинила всі операції з паливопроводом.

Для подолання проблеми Colonial Pipeline привернула провідну сторонню компанію. Фахівці з кібербезпеки розслідують характер і масштаби атаки, що триває досі. Компанія повідомила про втручання в роботу ФБР та інші федеральні органи.

«У даний час наша основна мета - безпечне і ефективне відновлення наших послуг і наші зусилля направлені на повернення до нормальної роботи. Цей процес вже почався, і ми докладаємо всіх зусиль, щоб вирішити це питання і звести до мінімуму незручності для наших клієнтів», - заявили в Colonial Pipeline.

Компанії належить найбільша в США система продуктопроводів, що може транспортувати більше 3 млн барелів бензину, дизельного і реактивного палива з Х'юстона на Східне узбережжя США. Компанія покриває близько 45% потреб Східного узбережжя в паливі.

Читайте також: Російські хакери зламали сервер поліції Вашингтона

15 квітня США ввели санкції проти РФ за втручання в американські вибори, хакерську атаку SolarWinds і виплату "нагородних" бойовикам в Афганістані за вбивство американських військових.

Згідно з рішенням Мінфіну США, фінустановам країни з 14 червня заборонено брати участь в первинному ринку рублевих і нерублевих облігацій, випущених Центральним Банком РФ, Фондом національного добробуту або Міністерством фінансів РФ, видавати їм позики в рублях або іншій валюті (в перспективі санкції можуть бути розширені на суверенний борг Росії).

14 грудня хакери атакували мережі декількох державних структур США. Пробні атаки могли початися ще навесні, але через пандемію коронавірусу залишались непоміченими.

Reuters писало, що зломщики отримали доступ до внутрішніх комунікацій Міністерства внутрішньої безпеки, даних Міністерства фінансів і Національного управління з телекомунікацій та інформації. Дані Нацуправління з ядерної безпеки не постраждали.

Кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна, штат Техас.