UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери КНДР могли викрасти деякі “оборонні секрети” Південної Кореї — Reuters 

Сеул проводить розслідування спільно з ФБР.

Поліція Південної Кореї розслідує, чи могла північнокорейська хакерська група, яку звинувачують у крадіжці даних 14 організацій, отримати інформацію про оборонні технології, включаючи зенітний лазер. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Південна Корея запустила свій супутник-шпигун у відповідь на зонд КНДР

Розслідування, яке проводиться спільно з ФБР (Федеральним бюро розслідувань США), намагається визначити обсяг даних, які викрала група хакерів Andariel, повідомив Чон Джин Хо, який очолює розслідування в поліції Сеула.

У 2019 році Міністерство фінансів США включило Andariel до списку хакерських угруповань, що фінансуються режимом КНДР і зосереджені на проведенні зловмисних кібероперацій проти іноземних компаній, урядових установ та оборонної промисловості.

Цього тижня місцеві ЗМІ писали, що кеш даних містив деякі “оборонні секрети” Південної Кореї.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав армію КНДР посилити бойову готовність до будь-яких «провокацій з боку ворога»

Об'єктами кібератаки були оборонні фірми, науково-дослідні інститути і фармацевтичні компанії Південної Кореї. Хакери викрали близько 250 файлів, або 1,2 терабайта інформації та даних.

За даними поліції, з грудня по березень минулого року в одному з районів Пхеньяна 83 рази використовувався проксі-сервер, який встановила група хакерів. 

Сервер, зокрема, використовувався для доступу до веб-сайтів фірм та установ.

Хакери також намагалися отримати біткоїни на суму близько $357 866 у трьох південнокорейських та іноземних компаній за допомогою атак з вимогою викупу.

Читайте також: КНДР заявила, що втручання в роботу її супутників буде розцінене як оголошення війни

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила інтенсивні кібератаки на південнокорейських суднобудівників, намагаючись посилити свій військовий потенціал за вказівкою лідера Кім Чен Ина.